måndag 27 februari 2012

Titta.................Till Vänster Står Ju Cornelis


Cornelisparken på Södermalm i Stockholm invigdes 21 juni 2000 och är tillägnad trubaduren Cornelis Vreeswijk. Statyn är gjord av konstnären Bitte Jonason Åkerlund och står sedan 2007 och blickar ut över det vackra Stockholm. En fin plats som är värt ett besök.

Vad sägs om en fin trudilutt (lite musik) så här på måndagen också ;-)





Måndagstema

fredag 24 februari 2012

Petals


Oblyg Eller Exhibitionist


En bild tagen för ca tre veckor sedan vid de vinterbadandes brygga här där jag bor. Det var så vackert den dagen. Iskallt, men jag förtrollades av all vacker is överallt så jag glömde bort tid och rum..........................
Jag låg där på bryggan och fotade hej vilt. Isformationer här och isformationer där. Plötsligt hör jag ett maskulint harklande och jag tittar upp. Tittar rakt upp i..................................ja mina vänner. Med risk för att censuren stoppar inlägget låter jag er fantasi fylla i ;-) Snacka om att jag "droppade" hakan, ha, ha.

Jag säger faktiskt droppa om tappa i vissa sammanhang. Kan ibland bli lite konstiga missförstånd innan folk fattar vad jag menar ;-)

Våren visade sig här i Stockholm också under torsdagen. Sex grader varmt, sol från en klarblå himmel, frisk vind och symfonier av fågelsång. En helt fantastisk dag. Och inte blev den sämre av att Victoria och Daniel fick sin efterlängtade bebis, en liten sessa. Tjohoo.............det tycker jag är sååååå kul!!!!!

Tema Fredag

torsdag 23 februari 2012

Tjohoo Vad Jag Är Glad För Er Skull


En liten sessa har anlänt!

Lite Färg Skadar Aldrig






Längtar efter..........................
att gräva i rabatterna
jord under naglarna
skapa och plantera

onsdag 22 februari 2012

söndag 19 februari 2012

Om Och Om Igen

Det sker ständigt och de finns omkring oss överallt......................upprepningarna, temat i veckans fototriss.
Men en sak är säker, livet, här och nu, upprepas inte. Så vänner, ta till vara på stunden!



torsdag 16 februari 2012

Hur Vill Du Ha Din


Jag äääälskar semlor. Ju större och ju mer grädde dessto bättre! Helst äter jag hembakade semlor med mycket kardemumma i brödet. Jag avnjuter min gräddbulle med varm mjölk och kanel, hetvägg alltså.

21 februari är det fettisdagen. Då blir det semla till frukost, lunch och middag hos mig ;-)
Torsdagstema - I Like

onsdag 15 februari 2012

Visste Du Att


Siddhartha Gautama föddes som en förutbestämd med tecken på sin kropp som vittnar om att han skall bli en världshärskare eller en Buddha. För att han skulle välja att bli en världshärskare, berättas det att hans fader inte ville att han skulle se eländet i världen. Siddhartha levde ett liv i lyx och överflöd och gifte sig vid 16 års ålder med sin kusin Yasodhara. Trots detta var han inte lycklig, vilket ledde till en livskris när han var ca 29 år gammal, strax efter att han hade fått en son. Det var genom att han fick syn på en sjuk, en åldring och en död person som han insåg livets förgänglighet. Han fick också syn på en tiggarmunk och han beslöt då att lämna hem, familj och livet i överflöd för att bli en vandrande sanningssökare. PS. Visst är den fiiiiin, en av mina många Buddha statyer som sprider lycka och harmoni i mitt hem DS. Onsdagstema

tisdag 14 februari 2012

Det Räcker Att Du Säger Att Du Älskar Mig


Glöm bort allt kommersiellt trams kring Alla Hjärtans Dag. Inga presenter eller jippon i världen slår det bästa din käresta har, nämligen Du. Bjud på det som kommer uppskattas mest av allt, Dig själv och Din tid. Eller varför inte fira en hjärtedag "bara sådär", när din/dina käresta minst anar det. Det spontana vinner i längden.

                Min kärlek till dig är enkel, rak och sann.
                    Det är bara jag som krånglar ibland.

söndag 12 februari 2012

Appel Pappel


Bildligt talat

En Sak Mindre Att Hålla I Huvudet


Så............nu är så äntligen ansökan till gymnasiet inskickad och la famiglia kan pusta ut. Det har varit många turer kring detta val och hela familjen har varit engagerad. Älskade dottern har verkligen engagerat sig och tagit detta på fullaste allvar. Tänkt fram och tillbaka, lyssnat och tagit in den information jag fått fram för att sedan vrida och vända ytterligare på valen. Och till slut har hon så kommit med sin lista med vilket program hon vill gå och turordningen på skolor och inriktningar. Bra jobbat darling! Många öppna hus har besökts och det har förts många samtal med syo-konsulenter, lärare och elever. Jag har jagat högskoleverket och antagningsnämnden för att få ordentlig information kring nyheterna och förändringarna i den nya läroplanen Gy2011. För inte nog med att man idag som blivande gymnasieelev ska ha koll på program och inriktningar i gymnasiet du måste också veta vilka nyheter högskolan kommit fram till vad gäller behörighet till olika utbildningar. Viktigt som tusan att du inte missar detta för då är det stor risk att du inför framtiden målat in dig i ett hörn och inte kan gå det där högskoleprogrammet du så gärna vill. Kompletterande studier på komvux finns ju att tillgå visst, men med dessa kurser söker du i en annan grupp än de som söker med enbart gymnasiepoäng och då krävs ofta mycket högre slutbetyg för att bli antagen. Inte alls som när en annan var i denna situation. Det var myyyyyycket bättre förr............eller ;-) Stackars de ungdomar som inte har några vuxna att luta sig mot i detta säger jag bara. Själv funderar jag på om jag ska lägga till syo-konsulent i CV:t efter detta detektivarbete. Har stenkoll just nu känns det som, ha, ha.

Det Doftar Nybakat

Fettisdagen närmar sig med stormsteg och jag är nu rustad. Ok, jag fuskade..........en liten provsmakning blev det i går till eftermiddagsfikat. Fototriss 


fredag 10 februari 2012

torsdag 9 februari 2012

Fanny = Engelsk Kortform Av Frances


Grattis på namnsdagen darling!

Le Tue Lacrime Sono Le Mie Lacrime - Dina Tårar Är Mina Tårar


Ett smärtsamt samtal om en tragisk olycka, en klump i magen och ögonen fylls av tårar. Elsa, Framskälby Gårds lilla nätta madame finns inte längre hos oss. Fina Elsa som fyllde mamma´s och L´s liv med så mycket kärlek, busiga stunder och många skratt. Men hon finns, fast far far away.............för nu busar Elsa istället med min kära Pelle i katternas himmelrike.

Att mista sitt älskade husdjur gör fruktansvärt ont. Så ont att du tror du själv ska dö. Sorgen och saknaden är nästan outhärdlig och du tror inte det någonsin kommer kännas bättre. Ingen som haft husdjur kan förstå, men vi lyckligt lottade som delar och har fått dela livet med fyrbenta älsklingar vet precis vad du går igenom just nu mami.

Jag vill vara där du är i denna stund. Hålla om, pussa i pannan och trösta. Älskade mamma, om jag bara kunde ta din sorg, packa ner den i en säck, knyta om och slänga den åt fanders. Men det är ju inte så det fungerar. Sorg och smärta är två av livets många ingredienser och när de oväntat bjuds oss finns inget annat att göra än att äta upp dem sakta, sakta. För hur långsamt går inte tiden när sorgen är på besök? Tiden läker alla sår heter det ju och visst kan det vara så med viss modifikation, men vi måste tillåta oss att sörja i den tunga stunden. Tårar måste få falla, ilska över orättvisa och varför måste få komma ut. Och det måste få ta tid.

Bakom horisonten väntar ljuset som med tiden kommer tillbaka. Sorgen och smärtan krymper för att sedan blekna och bli hanterbara. Tankar och minnen omkring alla fina stunder kommer återigen kunna få sprida
värme och kärlek.....................utan att tårar faller.

tisdag 7 februari 2012

Ett Virrvarr


Knappt två veckor kvar innan ansökan till gymnasieskolan ska vara klar.Vilket program ska väljas, vilken inriktning är mest intressant och i vilken skola vill jag gå..............................Gissa att det snurrar i huvudet på många 15 åringar just nu.
Känns lite jobbigt att stå bredvid som förälder och se våndan i ögonen hos min älskade teen, men det gäller att inte lägga sig i för mycket. Att stötta och hjälpa till att leta fram viktig information gör jag självklart dock ligger slutliga valet hos lilla F. Gudarna ska veta att det inte är helt enkelt att "vara lagom" som tonårsförälder i detta läge. Vad du än väljer finns jag alltid här för att stötta dig älskade dotter.

söndag 5 februari 2012

Du & Jag Är Ingredienserna

Det flödar av kärlek och romantik i veckans fototriss. Kanske en försmak på 14:e februari?
För mig en hyllning till förhållandet med mitt livs stora kärlek, C. I år firar vi 30 år tillsammans.



lördag 4 februari 2012

Vad Är Väl En Bal På Slottet


Niornas avslutning närmar sig med stormsteg och planeringen och förberedelserna för skolans traditionella avslutningsbal är i full gång. Så även flickornas tankar kring klädseln. Det ska inte vara vilken klänning som helst. Inget som nå´n annan kan tänkas ha eller hade förra året så kreaktiviteten och idéerna är många och ffa hemliga. Gisses säger jag. Inte sjutton var det så här när jag gick ut högstadiet.

Madame i fråga har länge googlat efter just DEN DÄR klänningen och för ett par veckor sedan hördes ett jubel från övervåningen. Här, titta, wow!!!!!!!!!..........bubblade min tonåring likt en god champagne. Därmed inleddes den spännande resan från idé till färdig balklänning.

Förra helgen var vi så hos sömmerskan Christina som ska hjälpa min dotter med arbetet. Det måttades, räknades och klurades. Modellen ändrades lite här och lite där och olika tyger diskuterades. Wow vad spännande det var att se ett riktigt proffs arbeta. Måste erkänna att jag ganska raskt tappade den lilla kontroll jag trodde jag hade ;-). Det var förresten Christina som sydde mamsens fantastiskt detaljrika och vackra dräkt till bröllopet förra våren så jag känner mig absolut trygg i hennes händer.

Såååååå....................dagens to do är att hitta tyg till klänningen. Med bilder, stuvbitar och uträkningar från sömmerskan beger vi oss nu ut i tygernas fantastiska värld.

torsdag 2 februari 2012

I´m Into Rituals

  
En ritual med doft av vit lotusblomma och grönt te för mitt välbefinnande

Wu Wei - mjukt badskum
Wai Wang - body scrub
T'ai Chi - skummande duschgel
Mei Dao - mjukgörande och närande kroppslotion
Lao Tze - svalkande fotkräm
Yin - lugnande mist för sovrummet

Stressen rinner av tillsammans med all smuts och jag känner mig som en helt ny människa

Jag rekommenderar verkligen den här serien. Innehåller bara organiska produkter, doftar svagt förföriskt och skänker dig ett välbefinnande du bara kan drömma om. Nej, jag säljer inte produkten.................men jag vet vad jag pratar om och vill gärna dela med mig till er andra som ännu inte funnit detta märke.

Bor du i Stockholm hittar du Rituals i Täby centrum och i Sturegallerian.
För er andra hänvisar jag till Rituals webshop.

onsdag 1 februari 2012

Kurr På Er


Det är många som undrar hur vår pälsmössa mår efter sin skada i baktassen i slutet av oktober. Med varmt hjärta och enorm glädje och tacksamhet kan vi nu efter flera månader med behandling och läkning konstatera att Tuss mår toppen. Att han amputerat en tå märks inte alls. Han haltar ingenting längre och känsligheten innan huden på trampdynorna hunnit växa sig tjock igen är helt borta. Han kan vara ute längre stunder nu innan han börjar känna kyla och obehag i tassen. Då kommer han in och värmer sig en liten stund innan han drar ut på nytt äventyr.

Att vi som familj känner en ännu större vördnad till djurlivet efter detta är ju helt klart. Inte en dag går utan att vi pratar om olyckan och om vilken tur i oturen han hade vår älskling. Vet ni vad, banne mig att även missen känner nå´t liknande. Han har alltid varit väldig kelig och kärvänlig, men efter skadan har även han förändrats i sitt förhållningssätt mot oss. Precis som om även han förstår hur snabbt saker kan hända som vänder upp och ner på tillvaron. Saker som kan sluta med förskräckelse.

Återigen en påminnelse om att det är HÄR & amp;NU som gäller!!!!!! ALLTID!

Onsdagstema