måndag 30 november 2009

Decorative

A star spreading a scent of liquorice at Christmas time.

My World week 49

Yesterday it was the first of Advent so now My World is filled with lights everywhere. The gloomy November has turned into a happy bright month, giving December a warm welcome. The big famous department store NK here in Stockholm has in accordance with ancient tradition decorated it´s front with thousands of lights. The annual Advent calendar, placed in NK´s shopwindows, is popular and well-attended by old and young alike. This years theme is the Nordic winter landscape. If you have the opportunity to visit Sweden this time of year you absolutely have to go there. It´s awesome.
Don´t miss My Calendar starting tomorrow the 1st of December!

MacroMonochrome #8

En efterlängtad ljuskälla är denna lampa från Orrefors. Den gick jag länge och suktade efter innan jag slog till. Faktiskt, det är en present till mig själv efter mina jobbiga tandläkarbesök :-). MacroMonochrome.

Måndags Tema v 49

Äntligen första advent och alla fönster fylls av underbart varmt sken från alla adventsljus. Det är en tradition hett efterlängtad av mig i november mörkret. Måndags Tema.

söndag 29 november 2009

Hästar För Hela Slanten På Första Advent

Årets höjdpunkt för oss hästdiggare är Stockholm International Horseshow. För oss är det nu fjärde året i rad vi besöker detta event. Lite adventspyssel på morgonkulan sedan drar jag till Ericsson Globe för underbar och spännande uppvisning. Önskar er alla en fin första advent och en fin söndag. Kram :-)

Bokstäver

I dag har jag tagit ut svängarna ordentligt här i Fototriss. Kanske på gränsen eftersom bilderna redigerats maxat, men min kreaktiva ådra bara sprudlar så här i "julförberedelsetider". Jag kan helt enkelt inte stå emot ;-).

lördag 28 november 2009

Lördagsmiddag Med Italiensk Touch

Sex timmars julhandel blev det i dag tillsammans med bästa vännen. Och dessutom mycket lyckad då i stort sett allt på shoppinglistan nu är avbockat. Gäller nu bara att hitta på ett bra gömställe åt klapparna för i min familj bor små nyfikna råttor ;-). Nu ska lördags kvällen avnjutas i hemmets lugna vrå med en god middag med la famiglia och mys framför tv apparaten.

Biff i tomatsås med färsk tagliatelle
4 personer
500 g lövbiff
1 purjolök
2 msk olivolja
500 g passerade tomater av god kvalitet
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal oelek
1 tärning oxbuljong
1 dl kalamata oliver av god kvalitet (i grytan alternativt bredvid som tillbehör)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Skär köttet i strimlor

Skölj och strimla purjolöken

Bryn köttet i olja i en gryta

Blanda i resten av ingredienserna

Koka grytan under lock ca 10 minuter

Smaka av med salt och svartpeppar

Servera tillsammans med nykokt pasta, parmesan och ruccola sallad samt fetaost

Bus enkelt och bus gott :-)

Puss På Er

En sötsliskig mycket välmenande puss vill jag ge alla mina cybervänner. För alla påhälsningar och kommentarer och glada tillrop. Just nu har jag svansen mellan benen. En skamkänsla för att jag de senaste dagarna inte hunnit titta in hos er. På jobbet är det nu slutspurt inför julstängningen så dagarna är fullproppade med "bebistillverkning" och här hemma är det julförberedelserna som slukar mina kvällar. Att försöka få ihop det sista bilderna till 365 foto utmaningen tar också sin tid. Dessutom drar jag igång en advenskalender den 1:a december så kameran och jag umgås flitigt och letar julmotiv tillsammans. I dag blir det julklapps shopping med bästa vännen B. Åh vad jag har längtat! En av de roligaste dagarna på året. Sköna skor på fötterna är det som gäller för idag blir det springande av kan jag lova. Två kvinnor med fulla plånböcker......;-). Önskar er alla en fin dag.

Lördags-Linsen v48

Alla underbara förberedelser inför julen. Dofterna, smakerna och pysslet. Få tid till umgänge med alla nära och kära i lugn och ro. Det finns mycket jag ser fram emot nu. Mitt sinne har dock en extra stor längtan. Den efter snö. Jag älskar snö. Att kunna leka i den, bygga snölyktor, åka skidor och bräda eller varför inte bara ta en härlig promenad och njuta av den härliga tystnad snötäcket ger. Jag hoppas Kung Bore också bloggar (under pseudonym då eftersom jag inte kunnat se några likheter med honom hos någon där ute ännu) och läser min önskan ;-). Lördags-Linsen.

fredag 27 november 2009

PF - From My Past

Old buddy.

Blommig Fredag v48

Blommig Fredag.

Tema Fredag - Njutbart

Varma runda klippor, doften av salt hav, tång mellan tårna och en värmande omfamnande sol från en klarblå himmel. Mmmmmmm :-) Stockholms skärgård tillåter mig stanna upp och bara finnas till och får mig att må så bra. Annat njutbart hittar du hos Tema Fredag.

Brun Och Grön


Får jag bjuda på en cigarr? ;-) Fredags Färger.

torsdag 26 november 2009

SkyWatch Friday

Summer sky flashbacks.

Torsdagsfoto/Tidens Tand

Tävling hos Torsdagsfoto med chans att vinna ett gråfilter ND2 från tvspelsweb.se. Jag och "lilla" F hade en fotodag på Skansen i höstas. Vi strosade runt i de gamla kvarteren och besökte bl a apotekaren, smeden och speceriaffären. Då kunde vi verkligen känna tiden som gått. Plötsligt dyker denna unga dam upp på kullerstengatan och det blir "pricken över i".

tisdag 24 november 2009

Tusen Stycken

Är antalet inlägg det nu hunnit bli sedan 17 december 2008 då min gamla blogg kraschade och jag startade upp denna. Hujedamej, det var en sorgens dag. I efterhand lärorikt för nu vet jag att ALDRIG fixa och trixa med bloggmallen utan att spara en kopia, LOL. Var jag en gröngöling eller en grön gröngöling ;-).

WW #63

Watery Wednesday

Tisdags Tema v 48

På trappan till gäststugan i Värmland flödar romantiken ;-) Krukor med rosor och en rund (ja nästan i alla fall) dekorations boll välkomnar dig när du ska kliva in. Andras tolkningar ser du hos Tisdags Tema.

måndag 23 november 2009

Tänkvärt

En amerikansk kvinna, Marlo Morgan, blir inbjuden att följa en isolerad stam nomadiserade aboriginer på en av deras vandringar. Under fyra månader följer hon det "Äkta Folket" genom vildmarken. Under denna odyssé genom Australiens outback får hon bevittna hur stammens existens bygger på urgammal visdom och filosofi i deras mer än 50.000 år gamla kultur. Hon får lära sig att fira varje människas unika talanger och själskrafter och hon får vara med om märklig healing. Ganska snart inser hon det djupt meningsfulla i deras sätt att leva vilket kommer påverka hennes synsätt på det moderna samhällets levnadsätt och vilka konsekvenser för jorden det har.

Andekvinnan tog mig i handen och drog mig med bort till träden. Hon pekade och jag tittade men såg ingenting. Hennes iver fick mig att leta en andra gång. Det var en tjock, glänsande väv i ett invecklat mönster med hundratals trådar. Spindelnät. Andekvinnan förklarade sin talang för mig. Varje människa är unik och var och en av oss har fått vissa särskilda starka karaktärsdrag som kan bli till en talang i livet. Hon bidrog till gruppen genom att vara en drömfångare. Alla drömmar, sa hon. Drömmar är verklighetens skugga, sa hon. Om vi så vill det eller ej så kommer vi träffas igen utan våra hindersamma mänskliga kroppar.

Det "Äkta Folket" är kända som jägare och samlare. Förr bodde de i enkla hyddor med vapen som klubbor, bumeranger, sköldar, spjut- olika kastvapen. De levde i gruppindelade stammar där de hade ansvar för djur eller växter. Människan är, enligt deras religion, en del av naturen. Landet skapades under Drömtiden, där man trodde på att man hade träffats i ett tidigare liv. De platser som drömtiden ägde rum på är idag heliga. En av de platser är Ayers Rock.

Den här boken utgavs 1999. Den bygger dels på verkliga händelser och dels på fakta. Språket är enkelt men välformulerat och Marlo´s sätt att tänka är underbart varmt och stundtals humoristiskt. Syftet med boken är att vidarebefordra den lärdom hon fått och även visa att det inte är för sent att rädda vår värld om vi inser och respekterar att allt levande tillhör samma gudomliga helhet. Det har tvistats mycket om ifall boken är en sann berättelse eller inte, men det kvittar för de många bra beröringspunkterna och budskapet i boken är så fantastiskt underbara. Jag önskar att så många som möjligt läste boken och tog innehållet till sina hjärtan. En underbar möjlighet att få chansen tll att tänka över det liv vi lever.

My World week 48

My World has undergone a dramatic change of colors the last few days. Friday was a real November day wrapped up in grey and wet weather. Saturday was gorgeous with a light blue sky and a lovely longed-for yellow sun that embraced us with it´s light and warm rays. Then over the night this lovely nature turned back into the nasty, grey, dark and rainy November again. It´s really important to make the most of and enjoy these awesome days and let it fill you with energy. Energy to be able to cope until the light returns. Love 2 U all.

Macro Monday week 48

I wish one could paint November in red, yellow and green to make it more friendly and cheerful.

söndag 22 november 2009

Bildligt Talat v 48

Bildligt Talat.

Plumbing

Pipe.

MacroMonochrome #7

Stickor, garn och mycket tålamod. Skapat för frusna händer. MacroMonochrome.

Monochrome Weekley - Retain One´s Hold

Separation anxiety.

SSS #79

Shadow Shot Sunday.

Color Carnival #29

Color Carnival.

Inspiration Och Kreaktivitet Nr 16

En viktig och nödvändig ingrediens i livet är våra drömmar. Att ha nå´t att kämpa för och längta efter kan vara en riktig morot. Vissa drömmar kanske vi aldrig får tillfälle eller möjlighet att uppfylla, men känslan de ger oss fyller en viktig funktion för vårat välbeffinande. Hur tomt och meningslöst skulle inte allt te sig om inte drömmarna fanns. Bilden jag har valt till dagens tema är för mig en riktig drömbild. Dels förmedlar den en enorm känsla av drömmar tycker jag. Och dels skvallrar den om en av mina stora drömmar, att få möjligheten att ha en egen häst en dag. Och vet ni vad, jag kommer aldrig sluta drömma :-). Inspiration & Kreaktivitet.

Skön

Tuss var namnet. 4-årig kastrat som njuter fullt ut av livet. Jag har en skön stajl säger matte ;-). Fler tolkningar hittar du hos Fototriss.

lördag 21 november 2009

Scenic Sunday 71

I let this photo represent my spirit right now in the end of the most horrible month of the year. Dejected, listless, out of sorts and insipid. But in a hollow deep inside of my mind I can recall the light, the bright warm days filled with energy. The time of year when I will revive. Scenic Sunday.

CC #85

I found a giant in my garden ;-) Can you see the hitch hiker?

Valkampanj Pågår Påminnelse


Jaha, nu har man blivit röstfjäskare också. Ofrivilligt dessutom ;-). Trodde väl aldrig att det skulle kunna komma bli aktuellt att skrivas in på CV:t ;-). "Lilla" F är med i en modelltävling i tidningen Frida och just nu pågår en omröstning. Släkt och vänner har indoktrinerats. Så även arbetskamrater med löfte om tårta ifall det blir prispall (ett perfekt lockbete kan jag lova ;-)). Japp, så jag fortsätter väl här i cyberspace också med mitt fjäskande. Vill du ha lite bakgrund och bilder läs då dessa två tidigare inlägg: Blandade Känslor, Grattis "Lilla" F

Senast 26 november ska rösten vara inlämnad. Så älskade vänner spring till Pressbyrån och köp Frida nr 23, rösta på kandidat nr 5 i inslaget till modelltävlingen Attityd 2009, skicka in talongen till tidningen och håll sedan tummarna. Samtidigt som du röstar är du själv med i en utlottning :-)

Bilden tagen från Internet.

WTFDC: Blå

Mitt bidrag till WTFDC denna vecka får bli min öronmärkta lilla skål med smågodis som jag har mumsat på när jag tittade på Idol i går kväll. Jag och la famiglia kan inte ha en gemensam godisskål, no way. Vi äter i en så´n ojämn takt och vissa (jag säger inte vem) får då absolut nada ;.).

Lördags-Linsen v47

En arkivbild med minnen från årets båtsäsong. Fucus vesiculosus, brunalgen som är Östersjöns viktigaste fleråriga strukturbildande alg. De stora flytblåsorna ger tången dess karakteristiska form och namn. Som liten älskade jag att leka md blåstång när vi var ute i skärgården. Bland annat minns jag hur jag "bakade" in mammas fötter i den när jag gav henne fotbehandling ;-). Att trycka sönder blåsorna var en annan rolig sysselsättning och jag måste erkänna att det tycker jag fortfarande. Barnsligt eller inte, kul är det i alla fall. Fler spännande former ser du i dag hos Lördags-Linsen.

Musikfoto 34

Ännu en gång representeras mitt bidrag till Musikfoto av min favorit artist. Albumet Darkness On The Edge Of Town utgavs 1978 och innehåller till skillnad från många andra av Springsteens skivor flertalet tunga, ledsamma texter som skvallrar om mörker där allt hopp är försvunnet. Trots detta tycker jag denna skiva är en av de bästa The Boss gjort. Bilden är tagen från en kulle ovanför Edinburgh.



Some folks are born into a good life
Other folks get it anyway anyhow
Me I lost my money ... and I lost my wife
Them things don't seem to matter much to me now
Tonight I'll be on that hill ...`cause I can't stop
I'll be on that hill ... with everything I got
Lives on the line ... where dreams are found and lost
I'll be there on time ... and I'll pay the cost
For wanting things ... that can only be found
In the darkness on the edge of town
In the darkness on the edge of town

fredag 20 november 2009

Thank You

With flattering words my dear bloggfriend Hagemor has sent me this award. All around the world I have a lot of nice, friendly and great cyberspace acquaintances sharing the same wonderful interest in photography as me. Though I can´t select among you, I send this award to all included. With warm hugs :-).

Veckans Fönster Nr 59

Välkommen till mig :-). Fönstret till arbetsrummet är upplyst av den nyinköpta hett efterlängtade Orrefors lampan. Veckans Fönster.

PF - Vehicle

Patchwork.